Чланци 

Дечја недеља у ИО одељењима

  У оквиру Дечије недеље, учитељице Саида Реџовић, Икнура Капиџић, Сања Бабић, Селма Чоловић и Душица Голубовић са својим ученицима су реализовале мноштво занимљивих активности.

Дечија права и обавезе

У оквиру ове активности, ученици су, са својим учитељицама, писали своја права и обавезе. Правили су дрво права и обавеза кроз годишња доба.

Аљиновићи – пролеће, Косатица и Ташево – лето, Хисарџик – јесен, Каћево – зима.

Честитка за ђака првака

Учитељице су припремиле шаблоне, које су ученици бојили и украшавали под слоганом „Шта детету треба да расте до неба“. Украшене честитке ученици су поделили првацима матичне школе у оквиру приредбе.

Посета градској библиотеци „Вук Караџић“ и дружење са писцем Александром Јањушевићем

У оквиру ове посете, ученици су се упознали са радом библиотеке, прегледали књиге и играчке којима располаже библиотека. Сваки ученик је добио бесплатно чланство, а као поклон добили су осам књига, које ће ученици размењивати између себе.

На велико изненађење, боравак у библиотеци им је улепшао писац Александар Јањушевић. Разбудио је ученике својим шаљивим песмама. Заједно су уживали у песмама и смејали се његовим шалама. Писац ће им послати примерак своје збирке песама, а они ће радо на часовима читати песме ученицима.

„Шта детету треба да расте до неба“

Задатке у овој активности, израђивали су свакодневно и са великим узбуђењем. Снимали су сцене потребне за филм којим су се представили на приредби, као и делове потребне за презентацију.

Сваки ученик је на занимљив начин показао шта му треба да расте до неба. О тога су  направили презентацију, којом ће учествовати на конкурсу.

У филму су приказали путовање ученика до школе, њихово учење и игру, као и песму „Шта детету треба да расте до неба“. Користили су разне апликације. Ученици су имали прилику и да размењују мишљење путем Google meet-a.

Филм је приказан на приредби у оквиру матичне школе, на којој смо били гости.

Спортски дан

Дечија недеље не би била она права да нису имали и дан посвећен спорту, игри и дружењу. Ученици су савладавали препреке, такмичили се у друштвеним играма. Најбитније је да је све била права фер игра.

Захваљујемо се ИО одељењима, доказали су по ко зна који пут да су самостални у покретању идеја, оргинални у њиховој реализацији и радосни када виде позитивне исходе. На конкурсу им желимо пуно среће и успеха.

Најновији чланци

Leave a Comment