Чланци 

Дечја недеља у матичној школи

Дечија недеља је и ове године обележена пригодним активностима у нашој школи. Сваког дана од понедељка 3. октобра до петка 7. октобра је, како у матичној школи тако и у издвојеним одељењима, одржано много најразноврснијих активности које су биле у складу са овогодишњим слоганом “Шта детету треба да расте до неба.”

Понедељак је био резервисан за увођење у Дечју недељу. Деца су гледала презентацију и радили су радионице на тему дечијих права, али и обавеза које се надовезују на дечија права.

Уторак – „Друг другу“ –Разговор о другарству, израда поклона за друга, размена поклона. Ученици четвртог разреда,заједно са својим учитељицама су направили сензорне табле за своје другаре који имају сметње у развоју.

Среда – Да се рассте здраво спорт је оно право – Разговор о здравим навикама. Ученици првог, другог, трећег и четвртог разреда, такмичили су се у три спортске дисциплине: полигони препрека, надвлачење конопца и штафетне игре(ношење књиге на глави, преношење више лоптица до циља и прескакање вијаче )

Четвртак – Приредба и пријем првака у Дечји савез. Приредбу су припремили ученици другог,трећег и четвртог разреда заједно са својим учитељицама. Песмом, игром и разним рецитацијама улепшали су дан најмлађим другарима у школи, као и осталим присутнима. Прваци су уживали у приредби и насмејаних лица примили добродошлиице и беџеве за почетак школовања.

Петак – Музички концерт. Подељени у две групе, ученици од 1. до 4. разреда посетили су Музичку школу у Пријепољу. Уживали су у гостопримству и труду другара, наставника и директорице Музичке школе који су се потрудили и припремили пригодан концерт за наше ученике. Посета музичкој школи је медијски пропраћена. Овом приликом им се захваљујемо на сарадњи.

У оквиру Дечје недеље одељење IV 1 имало је додатну активност маскенбал.

Организацију и реализацију Дечје недеље организовалe су учитељице. Деца су уживала у организованим активностима, при чему су показала велико интересовање и залагање.

Најновији чланци

Leave a Comment