Вести 

ДАН ШКОЛЕ И ШКОЛСКА СЛАВА

Данас је у целој Србији у духу Светосавља обележена школска слава. Велика нам је част а и обавеза што наша школа носи тако значајно име, које нас опомиње да будемо часни, поштени, вредни и да својим примером понашања учимо нашу децу али да и од њих увек имамо за пример чисто срце и бистар  поглед који сеже далеко у будућност.

Прослава је почела  сечењем  колача и освећењем жита уз служење свештеника  Бранислава .

Овогодишњи домаћин односно кума школске славе била је учитељица Јелена Мандић, дужност куме за следећу годину преузела је учитељица Миљана Ћировић.

Програм је настављен у фискултурној сали.

Прославу  су  отворили  чланови  хора  наше  школе  извођењем  „ Химне  Светом  Сави “.

Свим присутним гостима обратио се директор школе Бесим Бегановић који се захвалио колегама, пријатељима и родитељима на присуству, а Елзедину Малагићи и Есаду Јоновићу уручио је захвалнице за финансијску  помоћ за потребе школе.

 

Директор је поделио награде најбољима на ликовном и литерарном конкурсу.

Од пристиглих радова учитељице Миљана Ћировић, Аида Аличковић, Јелена Остојић и наставнице српског језика и књижевности Олга Којадиновић и Марина Јањушевић, одабрале су радове.

МЛАЂИ РАЗРЕДИ:

Прво место:  Алдијана Хурић III-1

Друго место: Јана Секулић IV-2

Tреће место: Сања Бојовић IV-1

СТАРИЈИ РАЗРЕДИ:

Прво место: Aмра  Каљић VIII-2

Друго место: Алмаида Шантић VII-1

Tреће место:  Теодора Несторовић VI-

Наставник ликовне културе, Зоран Словић за награде је одабрао радове:

МЛАЂИ РАЗРЕДИ:

Прво место: Харун Куруџија III-2

Друго место: Никола Кијановић IV-1

Tреће место: Алма Бешлић IV-2

СТАРИЈИ РАЗРЕДИ:

Прво место: Божидар Рвовић VI-2

Друго место: Ади Заимовић V-2

Tреће место: Едвин Хамзић VII-2

Од награђених радова направљена је изложба у холу школе.

У свом обраћању директор се осврнуо на рад запослених у школи и истакао да се из године у годину мења лице школе која постаје све боља и афирмативнија.

Након  тога  су  у  средишту  пажње  били  ученици  од трећег до осмог разреда који су дочарали живот Растка Немањић, кроз квиз знања, глуму, песму и рецитацију.

Циљ  је  био  да  се  кроз  приредбу  подсетимо  светлог,  побожног  и  узорног  живота  Растка  Немањића, али  и  да  истакнемо  колико  је  важно  да у ма ком времену живимо, поштујемо једни друге, негујемо пријатељске и добре међуљудске односе.

На  крају,  свој  таленат  показали  су ученици шестог и седмог разреда и професор физичког васпитања Мунир Мусић, који  су  публику  развеселили  и  насмејали једним влашким колом.


Иако  још  увек  носимо  утиске  са  овогодишње  прославе  Савиндана, у  нама  се  рађају  неке  нове  идеје  које  ћемо  остварити  следећег  27. јануара.

Најновији чланци

Leave a Comment