Чланци 

Државно првенство у одбојци

ОШ „Свети Сава“ из Пријепоља је школа са веома дугом  и успешном  спортском, а првенствено одбојкашком традицијом.Напоран рад, љубав према овом спорту и жеља да се постигну што бољи резултати, одвела је одбојкашице ове школе на државно такмичење 2015. године , где су у изузетној конкуренцији освојиле треће место. Њиховим стопама наставили су и дечаци који су на Олимпијади 2016. године освојили прво место и тако заслужено са собом понели титулу државних првака.

Тај, до тада највећи успех, омогућио је да баш ова школа буде овогодишњи домаћин државног одбојкашког првенства у категорији основних и средњих школа Србије.

Од 19-23 фебруара на теренима спортске дворане  и школске фискултурне сале, 32 екипе, основаца и средњошколаца, дечака и девојчица, одмеравало је своје одбојкашке снаге. Бројна публика која их је пратила и подржавала свих пет дана такмичења, уживала је у надигравању, срчаној борби за сваку лопту и сваки поен.

На крају такмичења неки су били мање а неки више задовољни постигнутим резултатима. Сигурно је да су из  Пријепоља најзадовољније отишле одбојкашице из  Лајковца, које су у категорији основних школа заузеле прво место. У конкуренцији средњих школа, првопласиране су биле одбојкашице из Старе Пазове.

Изузетан успех постигли су одбојкаши из Великог Градишта. Победничке пехаре у Велико Градиште однели су одбојкаши, основци и средњошколци. Сви ови мали-велики спортисти демонстрирали су спортски дух у правом смислу те речи. Иако су на терену били противници, са трибина су бодрили једни друге. Заједно са домаћом публиком правили су фантастичну атмосферу.

Највећи успех овог такмичења нису резултати и освојене награде. Дружење, нова познанства, можда и пријатељства, одлична атмосфера пре и после утакмица обележили су овогодишње сусрете основаца и средњошколаца Србије.

Сви се враћају својим свакодневним, школским и спортским обавезама, а најбољи су изборили одлазак у Чешку, одлазак у неке нове победе. Где год отишли из нашег малог града однели су најпозитивније утиске и још једно спорстско и животно искуство више.

 

Олга Којадиновић, проф. српског језика

Најновији чланци

Leave a Comment