Чланци 

Дан школе и школска слава

И ове године окупили смо се да заједно прославимо празник највећег српског светитеља, Школску славу и Дан школе. Свечаност је почела ломљењем славског колача у 11 часова, домаћица славе била је учитељица Миљана Ћировић, а колач за следећу годину преузела је Искрица Радоњић, професорица музичке културе.

По традицији,  у 12 часова у фискултурној сали отпочео је пригодан  програм ученика и наставника наше школе.

Након традиционалне Светосавске химне и поздравне речи директора, Бесима Бегановића учесници програма су се представили  кроз сплет хорских песама , фолклор, рецитације, легенде. Подсетили смо се хуманог и племенитог живота Светог Саве, првог  учитеља, оснивача школе, заштитника ученика и просветних радника, желели смо и да се  подсетимо на један важан јубилеј – стогодишњицу почетка Првог светског рата.

Атмосфера је била свечана и весела. Наша сала била је пуна, учесници одлично припремљени, приредба ефектна.

Надамо се да смо били добри домаћини јер  смо имали част да угостимо колеге пензионере, родитеље, ученике, бивше ученике и све пријатеље наше школе.

Овом приликом се захваљујемо свим колегиницама и колегама који су дали несебичан допринос у организацији целокупне свечаности, а посебно колегиницама Маријани Средојевић, Јелени Остојић, Искрици Радоњић, Миљани Ћировић и колеги Муниру Мусићу који су припремили тачке за свечану приредбу.

Такође се захваљујемо свим родитељима, сарадницима и пријатељима школе који су се одазвали позиву на ову свечаност.

 

 

Најновији чланци

Leave a Comment