Чланци 

Дечија недеља 2019.

„Да право свако дете ужива лако“

У нашој школи организовао се низ активности за ученике млађих разреда у току Дечије недеље.

7.10.2019. – Понедељак

Маскенбал – Деца су обучена у костиме својих омиљених  јунака и јунакиња, продефиловала школским двориштем. Уз пратњу учитељица и родитеља  са поносом су показали свеоје шарене маске и костиме. У лепој атмосфери уз дружење и игру, деца су показала да је машта оно најлепше што имају.

8.10.2019. –  Уторак

Бојимо права и обавезе

Ученици првог и другог разреда имали су задатак да обоје нацртана права и обавезе. Илустрована дечија права су дата како би помогла да се што више приближимо циљу – разумевању и примени дечијих права. Деца су уживала у групном раду и испунила су дата очекивања.

Писање тајних порука и писама

У ери друштвених мрежа скраћених и шифрованих порука мобилним телефонима, одлучили смо да се осврнемо у прошлост и окушамо  се у писању писама и тајних порука. Деца су се смејала, уживала у писању и чудила се колико и овакав вид комуникације може да буде занимљив.

9.10.2019. – Среда

Спортске активности

На спортском дану учествовали су сви ученици од 1. до 4. разреда. На програму су била такмичења у полигонима спретности и надвлачењу конопца.
Такмичили су се – прво један против првог два одељења, затим друго један против другог два, треће један против трећег два и четврто један против четвртог два. 

Сви су били веома борбени.
Такмичење је трајало 2 школска часа.Такмичиле су се и учитељице у надвлачењу конопца.

Координатор такмичења-Мунир Мусић, професор физичког и здравственог васпитања, а у организацији и реализацији програма и такмичења  – учествовале су све наше учитељице.

10.10.2019. – Четвртак

Приредба поводом првака у Дечији савез

Ове године наша школа има два одељења првог разреда. Добродошлицу нашим најмлађим ученицима у Дечји савез улепшала је приредба, коју су приредили ученици нижих разреда са својим учитељицама. Прваци су на пријему били весели, расположени и нестрпљиво су чекали да почне програм приређен њима а затим су и сами показали шта све могу и знају.На крају ове свечаности првацима , као мали знак пажње, уручени су пригодни поклони.

11.10.2019. – Петак

Дечија пијаца

Петог дана у оквиру Дечије недеље организована је Дечија пијаца на којој су ученици у холу школе продавали своје радове, рукотворине, воће, поврће, колаче…то је омиљени дан за куповину родитеља, наставника и ученика.Овој акцији придружили су се ученици и учитељице ИО Косатица и Каћево. Сав прикупљени новац биће предат нашем другару као мала помоћ и знак пажње,јер како каже једна од наших омињених песама Драгана Лаковића, „ЗАЈЕДНО СМО И ЛЕПШИ И ЈАЧИ!“

Активности поводом Дечије недеље спроведене су и у нашим издвојеним одељењима.

Најновији чланци

Leave a Comment