Чланци 

ДАН ШКОЛЕ И ШКОЛСКА СЛАВА

Свечана академија поводом школске славе Свети Сава и обележавања јубилеја 160 година постојања школе одржана је у суботу, 27.јануара 2024.г. у просторијама школе.

Ученици и професори су удруженим снагама обележили свечани дан духовности пригодним програмом, резањем славског колача и свечаним ручком.

Свечаност је почела извођењем химне Светом Сави. Поред ученика, наставног особља и радника школе, академији су присуствовали и представници локалне самоуправе, као и људи који су свој радни век провели у овој установи.

Присутним гостима се, а посебно ученицима ове школе због којих смо, по њеним речима, ту,  обратила директорка школе Искрица Радоњић. Она је својим говором истакла значај имена које носи наша школа и одговорности коју сваки појединац има у раду истичући да говорити о Светом Сави није нимало лак задатак, јер ако човек има имало понизности у себи, треба сматрати себе недостојним тог подухвата, а да је одржати час о Светом Сави у рангу подвига.

Присутни гости су уживали у програму и дечијим наступима. Неки су их насмејали, неки растужили, али их нису оставили равнодушним. Из приложених фотографија се може видети само мали део лепоте наступа свих њих.

После завршене Светосавске академије, уследило је ломљење и освештање славског колача. Домаћица славе ове године била је Мирајна Лаковић, а кума Биљана Пјановић.

Посебну част школи “Свети Сава” указао је владика Милешевске епархије, његово преосвештенство господин Атанасије својим доласком и резањем славског колача. Том приликом је школу даривао иконом Светог Саве, а присутне госте својим мудрим речима и продуховљеношћу.

Линк прузет са ТВ Форума:

Најновији чланци

Leave a Comment