СВЕТСКИ ДАН ЗДРАВЕ ХРАНЕ
Поводом Светског дана здраве хране, ученици млађих разреда су обележили тај дан уз забаву и едукацију са циљем подизања свести о важности здраве исхране.
На часовима редовне наставе и ваннаставним активностима упознати су са тим да се обележава Дан здраве хране, 16. октобра. Сходно томе, тај дан су сви за ужину понели по једну воћку. Кроз презентацију, разговор и дебату едуковали су се шта заправо значи здрава исхрана и које су то намернице које сматрамо здравим. Ученици II 2 одељења су прославили рођендан другарице уз воћну торту. Остали ученици израђивали су паное, писали песмице и рецепте, правили маске.
Ученици 7.и 8.разреда,чланови Ђачког парламента, су у оквиру наставе хемије истраживали процентуалну заступљеност одређених јона у воћу и поврћу које се свакодневно конзумира.Истраживали су и како ти јони утичу на здравље човека и која храна је здрава и у којим количинама.
Атмосфера на часовима је била радна и весела.