Чланци 

Међународни дан светских језика

У оквиру обележавања „Светског дана страних језика“, у среду, 26. септембра, ученици ОШ „Свети Сава“ заједно са предметним наставницима енглеског и немачког језика, организовали су пригодан програм под називом „Тhis is JA“. Програм је обухватао представљање и обраћање ученика млађих разреда на различитим светским страним језицима као што су немачки, француски, италијански, шпански, грчки, арапски, руски и квиз знања и опште информисаности, за шта су били задужени ученици старијих разреда. Ученици млађих разреда су говорећи текст „Здраво, ја се зовем Коста (своје име). Имам девет година и живим у Пријепољу. Пријепоље је много леп град који се налази у Србији. Ја волим моју школу и моје другове“, упознали другове са језичком културом других народа, а сваки ученик је имао и свога пратиоца који је носио заставу земље коју представља.

Након завршетка првог дела програма, наступили су ученици старијих разреда. Подељени у четири групе започели су борбу за прво место у квизу знања. Сваки тим се састојао од по четири члана, а време одговора је било ограничено на 10 секунди. После првог круга питања у финални обрачун ушла су два тима са идентичним и највећим бројем бодова, добијеним у претходном кругу. И после првог круга питања ова два тима била су бодовно изједначена након чега је уследио још један круг питања који ни овог пута није одлучио победника. На крају, у договору, ученици су поделили пригодне поклоне намењене првом и другом месту и са осмехом на лицима напустили „бојиште“. Програму су присуствовали и ученици-навијачи, предметни наставници других предмета, учитељи и радници школе, који су својим аплаузима допринели једном свеопштем позитивном утиску.

Кроз квиз знања, којим је и обележен дан светских језика, професори страних језика, српског језика, школски библиотекар и професори разредне наставе, развијали су међупредметне компетенције ученика, и то:  компетенцију за целоживотно учење, комуникацију и сарадњу, где су, кроз овај мини пројекат, објаснили ученицима сврху повезивања различитих извора  знања, начин прикупљања информација и имплементацију истих у свакодневни живот.

 

Најновији чланци

Leave a Comment