Чланци 

ЗАМИСЛИЋУ – САГРАДИЋУ

У оквиру пројектне наставе ученици II – 1 и  II – 2 одељења, вредно су радили и привели крају и другу пројектну тему Замислићу – саградићу.

Циљ пројекта је био оспособљавање ученика да истражују начин живота и рад људи у прошлости, како су изгледале грађевине у њиховом месту некад, да их упореде са грађевинама данас, да осмисле како би изгледале у будућности и да то представе ликовним радом.

 На првом часу смо гледали филм о нашем граду, како је изгледао некада, а како изгледа сада, разговарали смо о одевању људи у прошлости, о саобраћају и саобраћајним средствима, грађевинама, занимањима.

Други час смо посветили бакама и декама. Упознавали смо се са причама из њихових живота , а да би све имало већу чар уживали смо и гледајући њихове фотографије из младости.

На крају пројекта смо укључили родитеље који су заједно са својом децом припремили макете насеља некада, сада и како их ученици виде у будућности. Изложбена поставка радова одржана је у холу школе, где ће запослени као и ученици наше школе моћи да уживају у делима наших руку. Овом приликом захваљујемо се родитељима на сарадњи и подршци.

Веома смо поносни на осмишљено и  урађено!

Најновији чланци

Leave a Comment