Чланци 

ДЕТЕ ЈЕ ДЕТЕ, ДА ГА ВОЛИТЕ И РАЗУМЕТЕ

Дечја недеља је прилика да деца остану у центру свих дешавања, да буду срећна и испуњена. Као и претходних година и ове године обележена је у нашој школи уз поштовање свих епидемиолошких мера на нивоу разреда (млађи разреди).  

Дечју недељу започели смо подсећајући се права која деца имају, а која су установиле Уједињене нације. Затим су уследиле активности које су се спроводиле по сменама:

ПОНЕДЕЉАК

1. и 3. разред – Пикник

У школском дворишту правили смо пикник. Деца су понела са собом простирке, воћке, сокиће, грицкалице и друштвене игре. Слушајући песме Љубивоја Ршумовића два школска часа провели смо у лепом дану, дружећи се и уживајући у природи.

2. и 4. разред – Поводом обележавања Дана животиња реализован је тематки дан – “Животињско царство”

ИО Каћево и Хисарџик

Први дан Дечије недеље у ИО Хисарџик и Каћево обележен је уводним предавањима о правима деце. Учитељице Селма Чоловић и Саида Реџовић су са децом разговарали о детињству, да опишу како проводе слободно време. Сва деца су истакла да воле игру са кућним  љубимцима, па су и складу са тим цртали на тему „Мој љубимац и ја“.

УТОРАК

Други дан био је резервисан за спорт. Ученици од 1. до 4. разреда из матичне и ИО одељења показали су своје вештине на прилагођеном полигону и одмеравали су снагу путем превлачења конопца.

Дан је био испуњен спортским духом, игром и забавом.

СРЕДА

Ученици трећег разреда са својим учитељицама посетили су Градску библиотеку како би се упознали са радом и садржајима који нуди ова установа. Овом приликом сви ученици су учлањени у библиотеку, а гест директорке библиотеке посебно је одушевио малишане јер су добили бесплатну чланарину.

Ученици 1. разреда – посветили су дан учењу појединости из енглеске културе. Наставник Славољуб Поповић упознао је ученике са значајем краљевске породице за државу Енглеску, поштовање кодекса облачења, лепог говора и неговања љубави за читањем поезије и прозе истакнутих писаца државе Енглеске.

2.и 4. у складу са својим интересовањима ученици су бирали радионице ( ликовна, музичка, литерарна и математичка).

Ученици ИО Каћево и ИО Хисарџик трећег дана су организовали радионицу „Наруквице пријатељства“. Ученици су правили наруквице од макарона, а затим бојили воденим бојама или темперама. На крају радионице су направили изложбу радова.

ЧЕТВРТАК

Први разред је у четвртак имао задатак да рецитују омиљену песму или одглуме неки скеч, део неке представе или смешни дијалог из филма или серије. Било је смеха, аплауза и навијачког духако ће однети победу.

Трећаци су уз помоћ родитеља и својих учитељица организовали маскенбал . Тако маскирани пратили су наставу, а онда продефиловали кроз насље.

Осмеси, прелепи костими али и погледи радозналих суседа красили су улицу Лоле Рибара

Другаци и четвртаци као и ученици ИО Каћево и Хисарџик са својим учитељицама и учитељом организовали су радионицу “Добра играчка” и „Играчка на дар.“ 

ПЕТАК

У првом разреду је био резервисан за едуковани филм, чија је тема била борба против насеља.

За то време ученици трећег разреда показали су своје умеће, креативност и таленат у певању, свирању, рецитовању, глуми и цртању.

Други и четврти – изводили су приредбу у част својих другара и учитеља.

ИО Каћево и Хисарџик – одржана радионица „Све о мени“ и маскенбал. Ученици су правили мајице са својим подацима, а затим је била журка под маскама.

Све планиране активности успешно су реализоване, а деца су показала велико интересовање за све што се дешавало и уз много воље и труда учинили ову недељу посебном.

Најновији чланци

Leave a Comment