Чланци 

ШКОЛСКИ БИОСКОП ПОНОВО РАДИ

Ученици трећег разреда успешно су завршили још једну радионицу из пројектне наставе на тему ШКОЛСКИ БИОСКОП ПОНОВО РАДИ. Кроз четири часа разрадили су наставне теме, а пети час је предвиђен за сумирање утисака.

На првом часу учитељице су провериле њихова предзнања везана за биоскоп. Разговарали су о настанку и развоју филма као и правилима понашања приликом пројекције филма. Вођена је и дискусија о омиљеним филмовима, да ли је боље филм гледати у биоскопу или код куће. Након тога уследио је договор како да направе биоскоп у школи. Сви су се сложили да уз помоћ едукативног филма сазнају нешто више о мору и створењима који живе у њему. У томе им је помогла епизода серијала “Опстанак”.

На другом часу кренули су са израдом плаката за филм. Разговарано је о изгледу морских дубина, морским биљкама и животињама. На овома часу је приказан и цртани филм “Мала сирена.”

На трећем часу ученици су израдили улазнице за биоскопску пројекцију. Због ситуације и епидемиолошких мера, карте нису продавали већ су те карте красиле пано школског хола. На овом часу деца су успела да одгледају цртани филм “Моби дик”

Четврти час је био резервисан за пројекцију филма. Знатижељни и узбуђени филм “Морски рај” гледали су у трпезарији школе. Пројекција је протекла у будној пажњи ученика, уз поштовање епидемиолошких мера као и правила културног понашања.

Најновији чланци

Leave a Comment