Чланци 

Обележавање Европског Дана Страних Језика 26. Септембра

Као школа која смо у претходне 2 године имали представнике на Републичком такмичењу и из Немачког и из Енглеског , веће страних језика (Енглеског и Немачког) је  обележило овај Дан на адекватан начин уз сарадњу и међупредметну повезаност  Страних језика и Географије.

У школској трпезарији у присуству 50ак деце у публици и 16 такмичара у интерактивном квизу знања и забаве, али и брзине су учествовале 4 екипе : Скандинавци, Романци, Германисти и Словени.

У свакој екипи је био по један ученик/ца из петог,шестог, седмог и осмог разреда. У уводном делу су представљене екипе и занимљивости о језицима уз помоћ инфографика, а и ученици из екипа су прочитали занимљиве текстове. Затим је стартовао квиз из два дела: онлајн квиз препознавања језика и у другом делу квиз знања где су деца имала по 4 круга питања из географије, језика , опште информисаности али је било и забавних питања.

Гледали смо и едукативне анимиране филмове на Енглеском језику (Хамлет) и Немачком језику ( Преображај).

У паузама нас је забављала плесна група састављена од 8 девојчица наше школе која је одушевила публику кореографијом.

Атмосфера је била такмичарска. Испуњена осмесима и аплаузима.

Наши ученици су се показали као добри познаваоци.

Победу је однела екипа Словена чији су чланови : Миња Матовић (V разред), Неџад Малагић (VI разред),Таида Буквић (VII разред) и Андреј Бабић (VIII разред). Освојили су пригодне награде којим су се јако  обрадовали.

Цео догађај је био пун погодак. Хвала наставницама: Маиди Ризвовић и Биљани Пјановић  и наставницима Славољубу Поповићу и Денису Капиџићу. Хвала и водитељкама програма: Иви Пантовић и Мериси Џиновић!

Најновији чланци

Leave a Comment