Чланци 

Дечија недеља

Иза нас је Дечија недеља која је већ у нашој школи постала традиција. Главни организатори и раеализатори активности које су се спроводиле од 2. октобра до 6. октобра су учитељице из матичне школе и издвојених одељења.

Понедељак је био резервисан за отварање Дечије недеље и упознавање деце са дечијим правима.

Ученици су упознати са Букваром дечијих права, гледали су припремљене презентације, правили слагалицу о дечијим правима, цртали, писали и бојили права ученика.

Уторак је учињен забавним јер се правио ћилим пријатељстав.

Идеја израде заједничког ћилима јесте важност тимског рада и лепота различитости. Припремљене траке, пертле, тканине ученици су уткали у рам и дали допринос у његовој лепоти и шареноликости.

Среда се искористила за спортске активности и боравак деце на отвореном простору.

Прваци су заједно са својим учитељицама посетили парк Народних хероја и уживали су у игри, песми, вежбама.

Ученици другог, трећег и четвртог разреда прелазили су разне полигоне препрека и надметали су се у спортским вештинама.

Четвртак дан који је посвећен пријему првака у Дечији савез и приредби у њихову част. Приредбу су припремили ученици другог, трећег, четвртог разреда и издвојених одељења заједно са учитељицама. Песмом, игром ,глумом и рецитацијама улепшали су дан најмлађим другарима у школи.

Прваци су уживали у приредби и насмејаних лица примили су добродошлице и беџеве за нови почетак школовања.

Поштујући слоган “Велико срце деце Србије” овај дан смо искористили и у холу школе изложили кутију у којој су родитељи, запослени и деца убацивали новчани прилог за излечење Михајла Орешчанина.

Петак – позоришна представа Дечијег аматерског позоришта Дома културе, којима се овом приликом захваљујемо јер су улазнице за представу биле поклон за све основце у нашем граду. Представа је била веома ефекта, занимљива и пренела нам је веома битну поруку без обзира на време у ком живимо праве вредности се увек цене, а доброта људи дотакне најхладнија срца.

Погледајте линк ТВ Форума:

Најновији чланци

Leave a Comment